WBW new building library Folkwang. Competitors.

Client / client: Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW, Duisburg Realization: 2006 Process: Competition.

Urban improvement: The new constructing complements the historical monastery ensemble and therefore clearly relates for the listed context. The design has the cour d? Honneur in its geometry by completing the edge of your square provided by the administration wing and continuing it as a room delimitation inside. The courtyard is as a result nursing research paper writing service the guiding principle for the constructing design and style devoid of restricting the independent architectural and design and style https://en.wikipedia.org/wiki/Education_Index language. In the similar time, the alignment of the developing edges on the courtyard level enables the view towards the adjoining open space among the auditorium and also the cafeteria. By layering the structure, the style reacts for the urban limits of the monastery complicated, orientates the library towards the residence and therefore clearly assigns the new creating towards the historical ensemble. The significance on the library is emphasized by the cantilevered upper floor. The generous glazing of your reading space, the “window to the courtyard”, corresponds together with the other buildings. A gate situation is made among the library as well as the administration wing, which leads from the square in front of your cafeteria towards the cour d? Honneur. The new developing closes the edge in the courtyard to Klemensborn plus the space in front in the cafeteria is specified.

Developing idea: The building is entered in the cour d? Honneur and is divided into 3 floors. The courtyard and the upper floor kind the developing that is perceptible in the cour d? Honneur. Here, intermediate levels and galleries are inserted in sub-areas, which divide the volume in the principal floors into zones of diverse spatial effects and excellent of encounter. The overlapping geometries of the ceilings develop fascinating visual relationships. University and library use are accessed separately and may as a result be operated independently of one particular another: The seminar rooms around the basement floor along with the professors’ offices on the gallery amount of the courtyard floor are connected by way of a separate staircase. Access towards the library with reception, distribution counter and media region is around the courtyard level. Additional central functions are arranged there on a gallery and are connected via the spacious staircase.

Material: The facade of the library is intended as a directional cladding created of metal. More elements such as the street-side wall in the basement and the frame with the constructing access are planned in all-natural stone. Subordinate space closures are created of glass of diverse transparency. Set bodies which include the elevator plus the archive are highlighted by contrasting wood coverings.

Outside facilities: The cour d? Honneur square will probably be restored to its original size. The historical paving are going to be supplemented along with the topography in the creating access might be adapted for the needs. In contrast, the adjacent open space involving the auditorium along with the https://www.nursingpaper.com/ cafeteria is greened. Within this way, the differentiated identities with the diverse courtyard regions in the monastery are worked out and strengthened. The wall adjacent for the gate creating will likely be closed, thereby strengthening the significance from the gate developing.

WBW new building library Folkwang Monday, September 25, 2006 Dorothee Egger.

Rate this post
Posted in Chưa được phân loại.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Website này sử dụng Akismet để hạn chế spam. Tìm hiểu bình luận của bạn được duyệt như thế nào.